Terleme durumunda doğrudan su, üre atımı sağlanır. Terleme fonksiyonu bilinçli bir şekilde kontrol edilemez. Sinir sistemi tarafından başlatılır ve durdurulur. Bazı kişilerde çok fazla terleme sonucunda yaşam kalitesinde düşüşler meydana gelir. Terleme ameliyatı diğer adı ETS ameliyatı ile istenmeyen terleme durumlarına son verebilirsiniz.
Terleme Ameliyatı Tedavisi Süreci
Terleme durumu genellikle avuç içi, ayak, koltuk altı gibi bölgelerde ortaya çıkar ve günlük yaşamda bireye rahatsızlık verir. Terleme ameliyatı öncesinde endokrinoloji uzmanı sizi tedavi ediyor ve herhangi bir rahatsızlığınızın olup olmadığını araştırıyor. Hormonal rahatsızlıklarda, obezite ve şeker hastalığında da aşırı terleme sıklıkla görülür.
Terleme operasyonu işleminde ter bezlerine terleme emrini veren sinir dalları devre dışı bırakılır. Sadece terlemeyi kontrol eden sinirler devre dışı bırakıldığı için herhangi hareket bozukluğuna maruz kalmazsınız. Koltukaltı bezleri ve avuç içlerinde etkili olan EPS ameliyatı diğer bölgelerdeki terleme sorunları için iyi bir yöntem değil. Ameliyatla belirli bölgedeki sinirler devre dışı bırakılıyor ve sadece o bölgedeki terleme yok ediliyor. Geri kalan yerlerdeki ter bezleri ise çalışmaya devam ediyor.
Sinirlerin ortadan kaldırılması yerine ter bezlerine botoks işlemi de uygulatabilirsiniz. Doğru yöntemi doktorunuza danışarak uygulatabilirsiniz. Ameliyat sonrası bazı kişiler göbeklerinde, sırtlarında ve ayaklarında terleme artışı yaşayabilir. Vücut belirli bir miktar ter atmak zorundadır. Engellenen bölgelerde ter atışı yapamadığı için diğer bölgelerde ter bezlerinin kapasitesi artabiliyor.