Danışmanlık hizmetleri özellikle gelişmiş ülkelerde uzun yıllardır popüler olsa da Türkiye’de henüz yeni yeni gelişmeye başlamış ve hızla popülerlik kazanmaktadır. Danışmanlık, kısaca tanımlamak gerekirse; ihtiyaç duyulan alanlarda kişilere, şirketlere uzmanlar tarafından yeni fikirler önerilmesidir. Siz de uzman olduğunuz bir konu ile ilgili danışmanlık vermek istiyor fakat “Danışmanlık ofisi nasıl açılır?” sorusuna bir cevap bulamıyorsanız, bu yazı tam da sizin için hazırlandı.
Danışmanlık Ofisi Açmak
Günümüzde işletmeler neredeyse uzmanlık gerektiren her konu için danışmanlarla çalışmaktadır. İşletmeler ve ihtiyaçlar arttıkça da piyasada daha fazla danışmana ihtiyaç duyulmaktadır. Eğer sizin de uzman olduğunuz, kendinize güvendiğiniz bir alan varsa, danışmanlık ofisi açmak, yeni bir iş kurma fikri olarak oldukça mantıklı olacaktır.
Danışmanlık Ofisi Açma Şartları
Türkiye’de bir danışmanlık ofisi açmanız oldukça kolay olacaktır. Çünkü çoğu alan için bir lisans veya diplomaya ihtiyacınız yoktur. Sadece Aile Danışmanlığı Merkezi için lisans almanız gerekmektedir. Yine yöneldiğiniz alana göre en fazla bir sertifika almanız gerekebilir. Bunların dışında çoğu alan için bir şahıs şirketi kurarak başlamanız yeterli olacaktır.
Şirket kurulumunda en doğru seçimleri yapabilmek ve yasal olarak bir sorun yaşamamak adına bir mali müşavir ile çalışmanız sizin için en doğrusu olacaktır. Sermaye olarak da çok küçük rakamlarla başlayabileceğiniz danışmanlık, yeni bir iş kurmak için oldukça iyi bir fikirdir. Hatta başlangıçta home office olarak evden çalışabilme imkanınız da vardır. Böylece birçok ekstra maliyetten kurtulabilirsiniz.
Ofis açılış işlemlerinizi tamamladıktan sonra artık tek yapmanız gereken iş almaya başlamaktır. Her işte olduğu gibi danışmanlıkta da sabır çok önemli bir etken. Hemen iş almaya başlayamama ihtimalinizi göz önünde bulundurarak, ofisinizin birkaç aylık giderlerini hazır olarak bulundurmanız sonrasında yaşayacağınız sıkıntıların önüne geçecektir.
Danışmanlık Türleri
“Danışmanlık ofisi nasıl açılır?” sorusuna cevap bulduk. Peki hangi alanlarda danışmanlık hizmeti verebiliriz? Eğer istediğiniz ve uzman olduğunuz alanı bulamıyorsanız, en çok talep gören danışmanlık türlerini aşağıda sizin için listeledik.
- Psikolojik Danışmanlık
- Aile Danışmanlığı
- Finans Danışmanlığı
- Vergi Danışmanlığı
- Gayrimenkul Danışmanlığı
- Sosyal Medya Danışmanlığı
- E-Ticaret Danışmanlığı
- Reklam Danışmanlığı
- Kariyer Danışmanlığı
Bu danışmanlık türlerine ek olarak birçok alanda danışmanlık hizmeti vermeniz mümkündür. Kendinizi yetkin hissettiğiniz alanı bularak, ya da istediğiniz alanla ilgili eğitimler alarak kendi danışmanlık ofisinizi çok kısa sürede açabilirsiniz.